Bezoek J. Cortès Zwevegem-Moen voor Cobojob en Cobopack

J. Cortès - Erwin Rigole

15/10/2018 - 14:27

Referentie Erwin Rigole, Chief Technical Department @ J. Cortès

"De meest geautomatiseerde lijn is deze die Alphatech heeft uitgewerkt en geplaatst." Erwin Rigole, CTD J.Cortès

J. Cortès is fabrikant van sigaren sinds 1926. Ze zijn trots op hun historie en hun passie voor sigaren en willen dit ook overbrengen bij de klant. Nu nog steeds zijn er sigaren die met de grootste zorg met de hand gemaakt worden.
Alhoewel dit voor enkele sigaren een must is, investeren ze ook in het automatiseren van hun productielijn.
J.Cortès wil kleinere hoeveelheden kunnen blijven beloven, wat de klant de optie geeft om verscheidene sigaren uit te proberen. Eén van de aantrekkingskrachten van J.Cortès is namelijk hun uitgebreid aanbod aan soorten en verpakkingsvormen.

Automatiseren is hier dan ook aangewezen om zo de kosten te beperken bij kleinere producties.
Dankzij het verbeteren van hun verpakkingslijn wint het personeel aan tijd en kunnen ze deze tijd beter besteden. Door juist te investeren garanderen ze hun persoonlijke service aan hun klanten.

J.Cortès wou een voorstel aangepast aan hun productiesnelheid en binnen hun budget. Alphatech speelde hier mooi op in en werkte een voorstel op maat uit dat uiteindelijk ook uitgewerkt werd. Dankzij Alphatech’s snelle reactie en aangepaste werking doorheen het hele proces, kreeg Alphatech de kans om de verpakkingslijn bij J.Cortès te automatiseren. Belangrijk om in gedachten te houden, is dat soms niet het snelste en beste nodig is, maar wel het meest aangepaste.

“Bij oproepen reageert Alphatech zeer snel, een vlotte respons is noodzakelijk voor ons” Erwin Rigole, CTD J.Cortès

“In tegenstelling tot grote machinefabrikanten, kan Alphatech een machine aanbieden op maat van onze productie en noden” Erwin Rigole, CTD J.Cortès

Voor J.Cortès was het ook belangrijk om hun investering terug te winnen op redelijk korte termijn en dit lukte in een schappelijke termijn van 4 jaar.
Ze zijn zeer tevreden over de uitkomst van de machine, de onderhoudskosten en de duurzaamheid en zullen in de toekomst nog aan Alphatech denken bij volgende projecten.
Het is zelfs zo dat er een voorstel in de maak is en wie weet is de volgende samenwerking vroeger dan gedacht.

Erwin Rigole,
Oktober 2018

Erwin Rigole, Chief Technical Department @ J.Cortès bij de Cobojob
Erwin Rigole, Chief Technical Department @ J.Cortès bij de Cobopack
Erwin Rigole, Chief Technical Department @ J.Cortès en Louise Maertens, Marketing @ Alphatech machinebouw bij de Cobopack
Erwin Rigole, Chief Technical Department @ J.Cortès en Louise Maertens, Marketing @ Alphatech machinebouw bij de Cobojob
Erwin Rigole, Chief Technical Department @ J.Cortès en Pieter Vandersteene, Zaakvoerder @ Alphatech machinebouw bij de Cobojob
Cobojob verpakkingslijn J.Cortès